Yoga Samtosha heeft een nieuwe naam: Yogastudio 21 

Yoga... we leven in een hectische tijd. Werk, opleiding, gezin, sociale contacten, het wereldnieuws, de 24-uurs economie en vrije tijd zetten veel mensen onder zware druk.
Slecht slapen, stress, rugklachten, problemen met de adem als gevolg. Er volgt een zoektocht om van de klachten af te komen.
Fysiotherapie, pijnstillers, een slaappil of een extra vakantie zorgen zeker voor verlichting, maar vaak is die tijdelijk. Mensen zoeken alternatieven om de balans in hun leven terug te vinden. Yoga biedt hierin voor velen een uitkomst. 
Een yoga les bestaat uit een aantal onderdelen, houdingen, adem, concentratieoefeningen en ontspanning.
De houdingen zijn bedoeld om je te doen voelen en begrijpen hoe je lichaam werkt. Het verbetert je houding en versterkt de spieren. Doordat je bewuster wordt van je lichaam en wat er gebeurt, zal je ook eerder signalen van b.v. stress herkennen. Je leert de adem te verdiepen, te vertragen, bewust te sturen naar bepaalde gebieden.
Bovendien wordt de adem bewust ingezet als verbinding tussen lichaam en bewustzijn. In de concentratie (meditatie) oefeningen breng je de aandacht naar binnen, hierdoor leer je contact te maken met je zelf.
De ontspanning is het werkelijke loslaten, alle spieren ontspannen, de adem komt tot rust en ook de geest wordt kalm.
 

Yoga is een individuele ervaring.

Ieder heeft zijn eigen leven te leven.
Ieder heeft zijn eigen manier om om te gaan met alle mooie en minder mooie momenten die je op je weg tegenkomt.
Tijdens de momenten die zwaar zijn kun je de weg even, of voor langere tijd, kwijt zijn.
Tijdens die momenten kan yoga je helpen je weg weer helder te krijgen.
Met YOGA kun je het inzicht in je werkelijke zelf vergroten en je kracht hervinden!

Waarom yoga goed is voor lichaam en geest.

Waarom yoga goed is voor je?
Ik krijg vaak de vraag of opmerking: ‘moet je lenig zijn?’ of ‘ ik ben helemaal niet lenig!’, wat voor veel mensen een drempel is om met yoga te beginnen. Yoga is voor iedereen. Voor ieder niveau. Het is voor mensen die bewust willen worden van de oneindige mogelijkheden van hun lichaam.
Als je wilt leren hoe je kunt omgaan met dagelijkse spanningen, als je je conditie op peil wilt houden of juist verbeteren zonder een sportschool, als je af wilt van die eeuwige rug- schouder- of nekklachten, als je plezier wilt krijgen in bewegen, je fit en energiek wilt voelen, dan is yoga een juiste keuze.


De yoga lessen worden aangeboden in Kallenkote/Steenwijk op de maandag-, donderdagavond, woensdag- en vrijdagochtend. 

Wil je meer weten over de kosten, wanneer de lessen gegevens worden, wat je nodig hebt of waar ze gegeven worden, klik dan op een van de woorden.

Meer weten?