Nieuwsbrief december 2018

Printen
 
  header  
  Nieuwsbrief 22 mei 2019  
 
  Beste Bezoeker, 

Laatste lessen in 2018

Het eind van 2018 komt snel dichterbij, dus ook de laatste yogalessen dit jaar. In de laatste lesweek krijg je een speciale yogales in aangepaste sfeer. Geen krachtige oefeningen, maar vooral oefenen in zachtheid. Neem een extra handdoek en sokken mee voor een heerlijke voetmassage.

Zorg dat je gezien wordt!

Wanneer je over de weg loopt is het noodzakelijk dat je goed gezien wordt, het is ’s avonds erg donker. Sommige jassen zijn voorzien van reflecterende banden of strepen. Heb je dat niet, zet dan de lamp op je telefoon aan en houd deze aan de straatkant vast. Beweeg je arm mee met de loopbeweging, dan val je goed op. Zelf alert blijven op het verkeer is natuurlijk ook noodzakelijk.

In de houding uit de houding

Misschien valt het je op dat we altijd met bewuste bewegingen onszelf in een houding brengen en dat ook uit de houding gaan in bewuste stappen verloopt. Dat is niet zomaar, yoga wil je niet alleen de houding en de effecten laten ervaren, maar ook hoe je ernaartoe beweegt. Het gebruik van de adem hierbij is essentieel. Je maakt namelijk gebruik van de ademkracht, de energie van de adem. Bovendien zorgt de combinatie van bewegen en adem er vaak voor dat je ruimte maakt in je lichaam. Ruimte voor de beweging zelf, of meer ruimte in je lichaam voor de adem.
Daarnaast geeft het bewust in en uit een houding gaan een eigen dimensie aan de beleving. Je wordt je meer bewust hoe je beweegt, of er verschil tussen de linker en rechterkant van je lichaam is en dat de ene keer de beweging makkelijker kan gaan dan een andere keer. Door met aandacht een houding stap voor stap op te bouwen bereid je je lichaam voor op wat komen gaat. Het is een verfijnde beheersing van spieren. Je zet gericht kracht of zachtheid in of je bouwt je lichaam bewust op voor een balanshouding.

Egelballen

In de yogalessen van 3 tot en met 7 december hebben we oefeningen met egelballen gedaan. Het effect van deze dieptemassage was voor iedereen goed voelbaar.
Ik doe zelf vaak een voetmassage tijdens het tandenpoetsen, zodat ik met warme, goed doorbloede voeten het bed in stap, het werkt ontspannend.
De ‘stekels’ werken in op de diepere lagen, je kunt jezelf met deze bal masseren, ook lastig bereikbare gebieden. Zo kun je spierknopen (triggerpoints) in nek en schoudergebied masseren. De ballen heb ik in vier maten, namelijk van 6 cm, 7 cm, 8 cm en 9 cm doorsnee. Ze kosten respectievelijk € 2,50 , € 3,00 , € 4,00 en € 5,00.

 egel

Doorgeefboeken

Sinds een paar weken heb ik boeken op het kastje liggen vlak bij de ingang. Hiervan zijn al flink wat boeken meegenomen of erbij gelegd. Dat is precies de bedoeling, want ik wil mijn boeken niet de boekenkast laten verstoffen.
Eerst bracht ik ze naar de kringloop en nam er ook regelmatig weer wat mee naar huis. De laatste boeken die ik gelezen had lagen klaar voor de kringloop, tot ik bedacht dat ze door jullie meegenomen mogen worden. Neem dus gerust een of twee boeken mee, voor jezelf of voor een ander. Ik hoef de boeken niet terug, je hoeft niet bang te zijn dat je vergeet een boek terug te brengen. Doorgeefboeken dus.

Opbrengst collecte

In totaal heeft de collecte voor Alzheimer bijna 150 euro opgebracht, een mooie bijdrage voor de strijd tegen deze ongrijpbare ziekte. Bedankt!!

 

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken. Ik wens je een

  • bruisend en sprankelend,
  • stralend en schitterend,
  • gezond en gelukkig,
  • zorgeloos en prachtig 2019.

Maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari is er geen yoga, we starten weer vanaf maandag 7 januari 2019.

 

yogales logo onder

www.yoga-les.nl   Bezoek mij facebook pagina   Sttur een e mail

 --

Powered by AcyMailing