Yoga met live muziek in september 2018

Een volgende muziek-yoga-special is ook al in de maak en wel een heel bijzondere!

Musicus Jacques Platenkamp bespeelt het klassieke Indiase instrument de sitar. De klanken vormen een perfecte harmonie met de yoga, ze kennen beide hun oorsprong in India en zijn dus historisch gezien nauw met elkaar verbonden.

Jacques speelt tijdens de yoga-avond enkele stukken uit de Noord-Indiase klassieke muziektraditie op de 20-snarige sitar. Centraal hierin staat de Raga: geen vaste compositie maar een improvisatie binnen een vast kader aan specifieke eigenschappen als toonschaal en karakteristieke melodische wendingen, vergelijkbaar met het vertellen van een sprookje. In deze special zullen we de muziek en yoga/mediatie op een geheel eigen stijl op elkaar afstemmen, zodat de muziek helemaal tot zijn recht komt en de beleving intens kan worden ervaren.

Data:

  • Woensdag 19 september, 19.30 – 21.00 uur
  • Vrijdag 21 september, 19.30 – 21.00 uur
  • Zaterdag 22 september, 10.30 – 12.00 uur

Na afloop is er gelegenheid om de instrumenten te bekijken en wil Jacques graag antwoorden geven op vragen over dit instrument. Uiteraard onder het genot van koffie, thee of een drankje.
Entree: inclusief koffie, thee of een drankje, € 12,50 per persoon

yoga livemuziek 2

Foto; Lenis van der Broek

Door de combinatie van muziek en yoga worden de aanwezigen een speciale en hopelijk onvergetelijke ervaring geboden. De yoga-oefeningen zijn klein en zacht en bieden verschillende perspectieven van waaruit de muziek wordt beleefd.  Daardoor is deze avond ook toegankelijk voor mensen die nog nooit yoga hebben gedaan. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is opgeven noodzakelijk, dat kan door op een van de onderstaande buttons te klikken.

aanmelden 1deelnemer yoga  aanmelden 2deelnemers yoga

 

 

    P r o e f l e s   v o l g e n ?   B e l    0 6 - 2  6 9  6 9  1 2 3